Kinesiology Tape

Mi is az a tape?

A tape egy vékony, rugalmas pamutszalag akril ragasztóval ellátva. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, ennek ellenére képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgáskorlátozottságot. Bőrbarát, lég- és vízáteresztő, mintegy második bőrként funkcionál.

Hogyan hat a tape?

Az általánosan elfogadott elmélet szerint a különleges technikával felragasztott szalag hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és a nyirokkeringés, enyhül a fájdalom, a fájdalomérző recepciókra nehezedő nyomás csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét.

Általános hatásai:

  • csökkenti a fájdalomérző receptorokra nehezedő nyomást
  • javítja a vér- és nyirokkeringés hatékonyságát, azaz gyorsabb szöveti regenerációhoz vezet
  • stabilizálja az izmokat, szalagokat, szöveteket
  • csökkenti a sérült szövetek terhelését
  • aktiválja a fájdalomcsillapító neuronokat
  • támogatja a proprioreceptorok munkáját

Mikor érdemes tape-et alkalmazni?

A kinesio tape a mozgásszervi problémák kezelésének egyik leghatékonyabb kiegészítő eszköze.

Alkalmazható többek közt sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, korlátozott ízületi mozgások, derék-, hát-, nyak- és fejfájások, gyulladásos tünetek, például tenisz- és golfkönyök, gerincferdülés, idegbántalmak kezelésére, tartásjavításra, lúdtalpra valamint mozgásszervi műtéteket követő rehabilitáció során.